Guatemala i els conflictes de la terra

Ejemplo de expansión de contenido en html

Aquestes fotografies pretenen denunciar les injustícies que succeeixen a Guatemala, sobretot les sofertes pels camperols i donar suport a les organitzacions que lluiten contra aquestes injustícies.
Quan vaig anar a Guatemala per fer fotografies del projecte que des de Gramenet Imatge Solidària ha donat suport: «Enfortiment d’organitzacions camperoles per al desenvolupament productiu i resolució de conflictes de terra» vaig ser gratament sorprès per l’organització de les entitats locals, és a dir, el Comitè d’Unitat camperola (CUC) i la Coordinadora Nacional Indígena i camperola (CONIC), tenint en compte que el país viu, des del meu punt de vista, en una desorganització constant.
Vaig fer un recorregut per diverses comunitats indígenes de la mà de Cesar Apesteguia, cooperant d’Entrepobles a Guatemala, a la zona de l’Estor, Mikel també d’Entrepobles de al País Basc, juntament amb Martín i Carmelina, líders camperols que treballen per CONIC i Maria i Gustavo de la CUC. Amb la seva ajuda, sobretot amb l’idioma maia, les coses van ser més fàcils. … [llegir més]