Ratpenat

Fruit d’una trobada casual fent el camí del GR 92 juntament amb la Ioia, vam trobar un lloc especial que no deixa indiferent: el museo de’n Ratpenat
Varem entrar i saludar-lo, ell és una persona encantadora, generósa, que només demana continuar tal com ara, eixamplant el que fa fins que plegui de viure. Però demana una mica d’atenció, de consideració i de respecte. Està disposat a deixar-ho tot a la ciutat només a canvi de que es miri i es consideri el que ha fet fins ara i que es respecti el lloc i el seu museu tal com estan, a la vora de Mascanada, a la petita vall on es desperta cada matí.
Amb una estètica modernista, el Museu del Rat Penat inclou diverses sales expositives farcides d’obres tan enginyoses com els noms que les bategen on podem trobar-hi des d’escultures vives, maquetes navals a escala i grans mosaics florals al més pur estil gaudinià a més d’extenses col·leccions d’eines o antiguitats entre d’altres.
El Ratpenat sempre ha reivindicat el seu espai com un lloc de culte sovint desprestigiat pel món, així que haureu de demanar-li cita prèvia perquè la casa museu no sempre està oberta al públic.
Vam quedar de veure’ns un dia per fer aquesta sessió de fotografies per tal de donar a coneixer una petita part del seu treball que a mi me evoca a un Joan Brossa molt particular, tot fet de materials reciclats.